EPIDEMIOL.DELLE MALATTIE DA ESPOSIZIONE A XENOBIOTICI
cod. 19922

Anno accademico 2007/08
3° anno di corso - Primo semestre
Docente
Settore scientifico disciplinare
Igiene generale e applicata (MED/42)
Field
A scelta dello studente
Tipologia attività formativa
A scelta dello studente
30 ore
di attività frontali
3 crediti
sede:
insegnamento
in - - -

Obiettivi formativi

The course will provide tools to evaluate food safety in relation to environment- or production-related contaminants.

Prerequisiti

<br />Students must have taken a Hygiene course

Contenuti dell'insegnamento

<br />Review of the epidemiologic method<br />Epidemiology of non-infective diseases: trend of malignant tumours by site in Italy; cardiovascular disease; metabolic disorders.<br />Exposure through foods to metals, Pesticides, PCBs, Dibenzodioxins and Dibenzofurans. <br />Pathological effects of endocrine destructors.

Programma esteso

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Bibliografia

Course professor handouts

Metodi didattici

Classroom lecture and oral exam

Modalità verifica apprendimento

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Altre informazioni

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